新东方在线网络课堂 专四专八 新东方在线 > 专四专八 > 英语专业八级 > 英语专业八级攻略 > 正文

2018专八阅读理解练习题:个人搜索代理

2017-08-11 17:44:53 来源:新东方在线专四专八资料下载

2018专八阅读理解练习题:个人搜索代理

  Hunting for a job late last year, lawyer Gant Redmon stumbledacross CareerBuilder, a job database on the Internet. He searched it with nosuccess but was attracted by the site’s “personalsearch agent”. It’s an interactive feature that lets visitors key in job criteria suchas location, title, and salary, then E-mails them when a matching position isposted in the database. Redmon chose the keywords legal, intellectual property,and Washington, D.C. Three weeks later, he got his first notification of anopening. “I struck gold,’ says Redmon, who E-mailed his resume to the employer and won aposition as in-house counsel for a company。

  With thousands of career-related sites on the Internet, findingpromising openings can be time-consuming and inefficient. Search agents reducethe need for repeated visits to the databases. But although a search agentworked for Redmon, career experts see drawbacks. Narrowing your criteria, forexample, may work against you: “Every time you answer a question you eliminate a possibility。” says oneexpert。

  For any job search, you should start with a narrow concept—what youthink you want to do—then broaden it. “None of these programs do that,” says anotherexpert. “There’s no career counseling implicit in all of this。” Instead,the best strategy is to use the agent as a kind of tip service to keep abreastof jobs in a particular database; when you get E-mail, consider it a reminderto check the database again. “I would not rely on agents for finding everything that is added to adatabase that might interest me,” says the author of a job-searching guide。

  Some sites design their agents to tempt job hunters to return. WhenCareerSite’s agent sends out messages to those who have signed up for itsservice, for example, it includes only three potential jobs—those itconsiders the best matches. There may be more matches in the database; jobhunters will have to visit the site again to find them—and they do.“On the day after we send our messages, we see a sharp increase inour traffic,” says Seth Peets, vice president of marketing for CareerSite。

  Even those who aren’t hunting for jobs may find search agents worthwhile. Some use themto keep a close watch on the demand for their line of work or gatherinformation on compensation to arm themselves when negotiating for a raise.Although happily employed, Redmon maintains his agent at CareerBuilder. “You alwayskeep your eyes open,” he says. Working with a personal search agent means having anotherset of eyes looking out for you。

  21. How did Redmon find his job?

  [A] By searching openings in a job database.

  [B] By posting a matching position in a database

  [C] By using a special service of a database

  [D] By E-mailing his resume to a database。

  22. Which of the following can be a disadvantage of search agents?

  [A] Lack of counseling。

  [B] Limited number of visits。

  [C] Lower efficiency。

  [D] Fewer successful matches。

  23. The expression “tip service” (Line 3, Paragraph 3) most probably means

  [A] advisory.

  [B] compensation.

  [C] interaction.

  [D] reminder。

  24. Why does CareerSite’s agent offer eachjob hunter only three job options?

  [A] To focus on better job matches.

  [B] To attract more returning visits。

  [C] To reserve space for more messages。

  [D] To increase the rate of success。

  25. Which of the following is true according to the text?

  [A] Personal search agents are indispensable to job-hunters。

  [B] Some sites keep E-mailing job seekers to trace their demands。

  [C] Personal search agents are also helpful to those alreadyemployed。

  [D] Some agents stop sending information to people once they areemployed。

  名师解析

  21. How did Redmon find his job? Redmon是如何找到工作的?

  [A] By searching openings in a job database.

  通过搜索工作数据库中的空缺职位。

  [B] By posting a matching position in a database。

  通过在数据库里面张贴匹配职位。

  [C] By using a special service of a database.

  通过使用某数据库的一项特别服务。

  [D] By E-mailing his resume to a database。

  通过将他的简历以电子邮件的方式寄给某数据库。

  【答案】 C

  【考点】 事实细节题。

  【分析】 题干的关键信息就是“Redmon”,我们在第一段里面可以看见“Redmon”的内容。要答对本题,考生必须仔细查看究竟“Redmon”是怎样利用该数据库来找到工作的。在第一段里面,作者提到他使用了“个人搜索代理”,输入几个关键词,几个星期以后得到了职位空缺的通知,然后他又把他的履历寄给雇主,从而获得这份工作。整个过程就是这样的。[A]只反映了他整个求职过程的一部分。[B]故意颠倒了“post”(张贴)这个动作的主语,张贴的人,要么是求职网,要么是寻人单位,却不是“Redmon”。选项[D]同样颠倒了主语,因为是数据库发电子邮件给“Redmon”而不是反过来。选项[C]“通过使用某数据库的特别服务”虽然泛了一点,却是正确的,因为“个人搜索代理”正是这样的一个特殊服务。

  22. Which of the following can be a disadvantage of search agents?

  下列哪项可能是搜索代理的缺点?

  [A] Lack of counseling. 缺少咨询。

  [B] Limited number of visits. 限制访问次数。

  [C] Lower efficiency. 效率更低下。

  [D] Fewer successful matches. 匹配成功率更低。

  【答案】 A

  【考点】 事实细节题。

  【分析】 第二段中的“Searchagents reduce the need for repeated visits to the databases. But although asearch agent worked for Redmon, career experts see drawbacks。”表明“搜索代理减少了重复访问数据库的需要,但是,职业专家也看到了缺点”。随后,文章提到,“对求职者而言,每缩小一次搜索条件,每回答一个这样的问题,就缩小了一次求得职业的可能性”。同时在第三段,作者还提到一个缺点,即“There’s no career counseling implicit in all of this。”这里的“this”指的就是“搜索代理”,也就是说,“搜索代理没有提供职业咨询”。因此选项[A]是符合的。[B]文章中没有提到,同时对网络公司而言也是不可能的,常识告诉我们,点击率是网站生存的基础。[C]是搜索代理可以避免的事情。[D]这一点文章中也没有提到。

  23. The expression “tip service” (Line 3, Paragraph 3) most probably means

  短语“tip service”(第三段第三行)最可能的含义是

  [A] advisory. 忠告

  [B] compensation. 补偿,报酬

  [C] interaction. 互动

  [D] reminder. 提示

  【答案】 D

  【考点】 词义题。

  【分析】 本题属于典型的词义题。此类题目的主要目的就是考查考生通过上下文来判断词义的能力。看原文“Instead, the best strategy is to use the agent as a kind of tipservice to keep abreast of jobs in a particular database; when you get E-mail,consider it a reminder to check the database again。”即“相反,最好的策略就是将这种搜索代理作为一种‘tip service’来用,使自己能一直保持与某个特定数据库里面的工作的联系。当你收到电子邮件的时候,把它当成一个提示,该再次查查数据库了。”至此,考生应该能够理解“tip service”其实就是指的一种“提示服务”,也就是“reminder”。这道题目属于典型的可以从后文中找到解释的词义题。

本文关键字: 专八阅读理解 专八阅读 2018专八阅读

分享到:

课程试听换一换

  • 2018英语专业四级VIP签约班【直播+录播】

    ¥980

  • 2018英语专业四级全程班

    ¥780

  • 2018英语专业八级VIP签约班 【直播+录播】

    ¥980

  • 2018英语专业八级全程班

    ¥780

相关推荐

版权及免责声明

1,"新东方在线"上的内容,包括文章、资料、资讯等, 本网注明"稿件来源:新东方在线"的,其版权 均为"新东方在线"或北京新东方迅程网络科技有限公司所有 ,任何公司、媒体、网站或个人未经授权不得转载、链接、转贴或以其他方式使用。已经得到 "新东方在线"许可 的媒体、网站,在使用时必须注明"稿件来源:新东方",违者本网站将依法追究责任。

2, "新东方在线" 未注明"稿件来源:新东方"的 文章、资料、资讯等 均为转载稿,本网站转载出于传递更多信息之目的,并不意味着赞同其观点或证实其内容的真实性。如其他媒体、网站或个人从本网站下载使用,必须保留本网站注明的"稿件来源",并自负版权等法律责任。如擅自篡改为 " 稿件来源:新东方 " ,本网站将依法追究其法律责任。

3,如本网转载稿涉及版权等问题,请作者见稿后在两周内与新东方在线联系。

  • 2018英语专八1元课
  • 英语专八词汇语法测试
  • 历年专八真题精华汇总

热点资讯更多>>

实用 • 工具

交流 • 下载

专八课程排行榜本周本月

推荐阅读