新东方在线网络课堂 专四专八 新东方在线 > 专四专八 > 英语专业四级 > 英语专业四级攻略 > 正文

2019英语专业四级阅读推断题答题技巧

2018-11-09 16:33:05 来源:网络专四专八资料下载

2019英语专业四级阅读推断题答题技巧

  推断题又可称为隐含题,试题的答案不是文中所陈述的,而是隐含的。这类题在专四阅读考试中也占有很大比例,它主要是考察考生对文章的理解、判断、分析能力。在做这类题的时候要注意找出“暗示”hints,通过这些暗示我们就能比较轻松的得到答案。请看例子:

  A twenty-eight-year old woman named Catherine Genovese was returning home from work one day. Kitty, as she was called by almost everyone in her Queens neighborhood, had just parked her car. Then a man with a knife grabbed her. She screamed, “Oh my God, he stabbed me! Please help me! Please help me!”

  For more than half an hour, thirty-eight neighbors watched the killer stalk Kitty. The last time he stabbed her, she was slumped on the foot of the stairs to her apartment. Not one person telephoned the police during the fatal attack. Later, the policemen gathered statements from the witnesses. Among their comments were, “I didn’t want to get involved,” “We thought it was a lovers’ quarrel,” and “I was tired. I went back to bed.”

  Q: We can conclude that the man who stabbed Genovese ______

  A. was someone she knew B. intended to kill her

  C. was a convicted criminal D. was crazy

  为了回答这个问题首先要找到文章中的暗示,比如有何证据表明Genovese认识这个杀手或他是罪犯或疯子呢?还有,杀害Genovese的凶手为什么在捅伤她之后还不停的用刀捅她。经过分析可知B为正确答案。因为如果罪犯的目的只是为了抢劫或别的,他在最后捅她之前早就可以完成。另外文中没有证据表明Genovese认识这个罪犯,因为文中只提到 “a man with a knife”,Genovese既没有喊他的名字,也没有目击者说认识他。另外文中也没有证据或字眼暗示罪犯是在逃犯或者疯子。因此答案只能是B。杀手就是想杀死Genovese。

本文关键字: 英语专业四级阅读 专四阅读技巧 专四阅读

分享到:

课程试听换一换

  • 2019英语专业八级精品试听课

    ¥1

  • 2019英语专业四级精品试听课

    ¥1

  • 2019英语专业四级全程班

    ¥686.4

  • 2019英语专业四级VIP签约班【直播+录播】

    ¥862.4

  • 2019英语专业八级全程班

    ¥686.4

  • 2019英语专业八级VIP签约班【直播+录播】

    ¥862.4

相关推荐

交流 • 下载

精品课限量免费领

今日特价课

  • 历年专四精华汇总
  • 英语专四词汇语法测试

热点资讯更多>>

实用 • 工具

专四专八课程排行榜本周本月

推荐阅读