2021年英语专业四级备考练习资料(49)

2021-04-16 15:11:00来源:网络

  新东方在线专四专八频道给大家整理的2021年英语专业四级备考练习资料(49),希望能够对大家的专四专八考试备考有所帮助,更多有关专四专八的备考内容,欢迎随时关注新东方在线专四专八频道。

  1. The party’s reduced vote was _____ of lack of support for its policies.

  A. indicative B. positive C. revealing D. evident

  2. There has been a _____ lack of communication between the union and the management.

  A. regretful B. regrettable C. regretting D. regretted

  3. The teacher _____ expects his students to pass the university entrance examination.

  A. confidentially B. proudly C. assuredly D. confidently

  4. The _____ family in Chinese cities now spends more money on housing than before.

  A. normal B. average C. usual D. general

  5. The new colleague _____ to have worked in several big corporations before he joined our company.

  A. confesses B. declares C claims D confirms

  6. During the reading lesson, the teacher asked students to read a few _____ from the novel.

  A. pieces B. essays C. fragments D. extracts

  7. During the summer holiday season it is difficult to find a(n) _____ room in the hotels here.

  A. empty B. vacant C. free D. deserted

  8. The old couple will never _____ the loss of their son.

  A. get over B. get away C. get off D. get across

  9. Scientific research results can now be quickly _____ to factory production.

  A. used B. applied C. tried D. practiced

  答案:

  1.考点:搭配

  辨析:indicative --- giving indications of: Is a high forehead indicative of great mental power?

  positive --- quite certain: Can you be positive about what you saw?

  revealing --- permitting an elucidating glimpse or a perception of something intimate or concealed: a very revealing biography; / a revealing gown.

  evident --- easily seen or understood; obvious: It is evident that …

  答案:A

  2. 考点:词形辩义

  辨析:regretful --- sad, sorry

  regrettable --- to be regretted

  regretting --- feeling sorry

  regretted --- past form of “regret”

  答案: B 以-able结尾的形容词具有被动意义。

  3. 考点:词义辨析

  辨析:四个答案均由相应的形容词加后缀-ly构成副词,它们的形容词词义为:

  confidential --- secret: secret information

  proud --- having or showing pride

  assured --- confident

  confident --- having or showing confidence; certain: He feels confident of passing the TEM4. We are confident of success.

  此组单词中,只有assured与confident同义。它们

  的区别是:confident --- sure that someone has the ability to do something well: After living in England for a year, he felt much more confident about his English.

  assured --- sure that what someone does and think is right: Tom seemed less assured of his success.

  答案:D

  4.考点:词义辨析

  辨析:normal --- not special or different: normal car; normal day

  average ---- a typical example of a person or thing: average family; average week

  usual --- used to describe the situation that usually happens or the thing that someone usually uses: usual chair; usual dictionary

  general --- not containing many details; basic: general idea; general instruction

  英语中,表达“普通的”时,常用ordinary, average, normal, standard, routine, conventional, day-to-day等,(=not special)

  答案B

  5. 考点:词义辨析

  辨析:confess --- agree that you done something wrong: She confessed that she had killed her husband.

  We usually use “admit”, “confess” or “own up” to agree that someone has done something wrong: She admitted that she made a mistake. No one owned up to breaking the window.

  declare --- make known publicly and clearly: to declare war against … ; declare the results of an election

  claim --- say that something is true, even though it has not been proved and people may not believe it: Martin claimed that he was with friends at the time of his wife’s murder.

  We used “claim”, swear”, or “deny” to say that something is definitely true or not true:

  swear --- promise very seriously that something is definitely true: She swore that she didn’t do that.

  deny --- say that you have not done something bad that people say you have done: She denied ever having lied to him. She denied that she copied his essay.

  “confirm”, “announce”, “state”, “make a statement” and “say” are used to refer to “say something publicly or officially”: The minister refused to confirm or deny the rumour.

  答案:C

  6.考点:词义辨析

  辨析:从上下文可知,学生看的是“小说的部分内容”,与之搭配的是”extracts”, 意为that which has been selected and copied out from a book. (节选)

  答案:D

  7.可参考2003年的60题。

  答案:B

  8. 考点:词组

  辨析:get over --- overcome

  get away --- leave

  get off --- dismount

  get across --- communicate

  答案:A

  9. 考点:搭配

  辨析:这几个词在词义上都可理解为“用”,但只有apply能与to搭配。例如:Students should apply their mind to their work.

  以上就是新东方在线专四专八频道给大家整理的2021年英语专业四级备考练习资料(49),希望对大家有所帮助,更多备考内容,欢迎随时关注新东方在线专四专八频道。



2021英语专业四级寒假冲刺集训营

寒假全力冲刺,全程直播刷题!

本文关键字: 专四攻略 专四

2020专四专八复习备考必备资料

关注新东方在线服务号回复【专四/专八词汇】

更多资料
更多>>
更多内容

专四专八基础词汇完整版电子资料

关注新东方在线服务号 回复【专四/专八词汇】

更多>>
更多好课>>
更多>>
更多资料