2009年英语专八听力原文文本

2021-04-28 16:23:00来源:网络

  新东方在线专四专八频道给大家整理的2009年英语专八听力原文文本,希望能够对大家的专四专八考试备考有所帮助,更多有关专四专八的备考内容,欢迎随时关注新东方在线专四专八频道。

  PART I LISTENING COMPREHENSION (35 MIN)

  SECTION A MINI-LECTURE

  In this section you will hear a mini-lecture. You will hear the lecture ONCE ONLY While

  listening, take notes on the important points. Your notes will not be marked, but you will need

  them to complete a gap-filling task after the mini-lecture. When the lecture is over, you will be

  given two minutes to check your notes, and another ten minutes to complete the gap-filling

  task on ANSWER SHEET ONE. Use the blank sheet for note-taking.

  Writing Experimental Reports

  I.Content of an experimental report, e.g.

  --- study subject/ area

  --- study purpose

  --- ____1____

  II.Presentation of an experimental report

  --- providing details

  --- regarding readers as _____2_____

  III.Structure of an experimental report

  --- feature: highly structured and ____3____

  --- sections and their content:

  INTRODUCTION ____4____; why you did it

  METHOD how you did it

  RESULT what you found out

  ____5____ what you think it shows

  IV. Sense of readership

  --- ____6____: reader is the marker

  --- ____7____: reader is an idealized, hypothetical, intelligent person with little knowledge of your study

  --- tasks to fulfill in an experimental report:

  n introduction to relevant area

  n necessary background information

  n development of clear arguments

  n definition of technical terms

  n precise description of data ____8____

  V. Demands and expectations in report writing

  --- early stage:

  n understanding of study subject/area and its implications

  n basic grasp of the report’s format

  --- later stage:

  n ____9____ on research significance

  --- things to avoid in writing INTRODUCTION:

  n inadequate material

  n ____10____ of research justification for the study

  SECTION B INTERVIEW

  In this section you will hear everything ONCE ONLY. Listen carefully and then answer the

  questions that follow. Mark the correct answer to each question on your coloured answer sheet.

  Questions 1 to 5 are based on an interview. At the end of the interview you will be given 10

  seconds to answer each of the following five questions.

  Now listen to the interview.

  1. Which of the following statements is CORRECT?

  A. Toastmasters was originally set up to train speaking skills.

  B. Toastmasters only accepts prospective professional speakers.

  C. Toastmasters accepts members from the general public.

  D. Toastmasters is an exclusive club for professional speakers.

  2. The following are job benefits by joining Toastmasters EXCEPT

  A. becoming familiar with various means of communication.

  B. learning how to deliver messages in an organized way.

  C. becoming aware of audience expectations.

  D. learning how to get along with friends.

  3. Toastmasters’ general approach to training can be summarized as

  A. practice plus overall training.

  B. practice plus lectures.

  C. practice plus voice training.

  D. practice plus speech writing.

  4. Toastmasters aims to train people to be all the following EXCEPT

  A. public speakers.

  B. grammar teachers.

  C. masters of ceremonies.

  D. evaluators.

  5. The interview mainly focuses on

  A. the background information.

  B. the description of training courses.

  C. the requirements of public speaking.

  D. the overall personal growth.

  SECTION C NEWS BROADCAST

  In this section you will hear everything ONCE ONLY. Listen carefully and then answer the

  questions that follow. Mark the correct answer to each question on your coloured answer sheet.

  Questions 6 and 7 are’based on the foUowing news. At the end of the news item, you will be

  given 20 seconds to answer the questions.

  Now listen to the news.

  6. Which of the following is the main cause of global warming?

  A. Fossil fuel.

  B. Greenhouse gases.

  C. Increased dryness.

  D. Violent storm patterns.

  7. The news item implies that ______ in the last report.

  A. there were fewer studies done

  B. there were fewer policy proposals

  C. there was less agreement

  D. there were fewer objectives

  Questions 8 and 9 are based on the following news. At the end of the news item, you will be

  given 20 seconds to answer the questions.

  Now listen to the news.

  8. The cause of the Indian train accident was

  A. terrorist sabotage.

  B. yet to be determined.

  C. lack of communications.

  D. bad weather.

  9. Which of the following statements is CORRECT?

  A. The accident occurred on a bridge.

  B. The accident occurred in New Delhi.

  C. There were about 600 casualties.

  D. Victims were rescued immediately.

  Question 10 is based on the following news. At the end of the news item, you will be given 10

  seconds to answer the question.

  Now listen to the news.

  10. What is the main message of the news item?

  A. Young people should seek careers advice.

  B. Careers service needs to be improved.

  C. Businesses are not getting talented people.

  D. Careers advice is not offered on the Intemet.

  参考答案(2009)

  PART I LISTENING COMPREHENSION

  SECTION A MINI-LECTURE

  (1)study result (2).literacy (3).disciplinary report (4).what you did (5).DISCUSSION

  (6).assuming (7).in reality (8).obtained (9).focus (10).unable

  SECTION B&C

  1.C 2.B 3.A 4.B 5.A

  6.B 7.C 8.B 9.A 10.B

  以上就是新东方在线专四专八频道给大家整理的2009年英语专八听力原文文本,希望对大家有所帮助,更多备考内容,欢迎随时关注新东方在线专四专八频道。



【推荐】2021英语专业八级寒假冲刺集训营

寒假全力冲刺,全程直播刷题!

本文关键字: 专八听力 专八

2020专四专八复习备考必备资料

关注新东方在线服务号回复【专四/专八词汇】

更多资料
更多>>
  • 2022年英语专业八级备考指南4b

      新东方在线专四专八频道给大家整理的2022年英语专业八级备考指南4b,希望能够对大家的专四专八考试备考有所帮助,更多有关专四专八的备

    来源 : 网络 2021-04-20 07:14:51 关键字 : 专八听力 专八

  • 2022年英语专业八级备考指南4a

      新东方在线专四专八频道给大家整理的2022年英语专业八级备考指南4a,希望能够对大家的专四专八考试备考有所帮助,更多有关专四专八的备

    来源 : 网络 2021-04-20 07:14:34 关键字 : 专八听力 专八

  • 2022年英语专业八级备考指南3b

      新东方在线专四专八频道给大家整理的2022年英语专业八级备考指南3b,希望能够对大家的专四专八考试备考有所帮助,更多有关专四专八的备

    来源 : 网络 2021-04-20 07:14:14 关键字 : 专八听力 专八

  • 2022年英语专业八级备考指南3a

      新东方在线专四专八频道给大家整理的2022年英语专业八级备考指南3a,希望能够对大家的专四专八考试备考有所帮助,更多有关专四专八的备

    来源 : 网络 2021-04-20 07:13:57 关键字 : 专八听力 专八

  • 2021年专八考试的应试技巧

      新东方在线专四专八频道给大家整理的2021年专八考试的应试技巧,希望能够对大家的专四专八考试备考有所帮助,更多有关专四专八的备考内

    来源 : 网络 2021-04-22 14:17:00 关键字 : 专八听力 专八

更多内容

专四专八基础词汇完整版电子资料

关注新东方在线服务号 回复【专四/专八词汇】

更多>>
更多好课>>
更多>>
更多资料